Over HANdagen

Sinds april 2009 volg ik naast mijn drukke baan de opleiding tot Adviseur digitale communicatie en nieuwe media bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. HANdagen is mijn reflectie op deze opleiding. Het lijkt mij handig om in dit weblog alle informatie bij elkaar te houden. Ook mijn afstudeerproducten zullen (deels afgeschermd) gepubliceerd worden op HANdagen.

Over de titel
HANdagen is een woordspeling op hondsdagen, de periode van het jaar waarin Sirius (de Hondsster) tegelijk met de zon boven de horizon komt. De hondsdagen komen volgens onze kalender overeen met 19 juli t/m 18 augustus, de warmste tijd van het jaar. De zogenaamde hondsdagen van de Franse Revolutie verwijzen naar de heetste, heftigste, hartstochtelijkste tijd ervan.

5 responses

8 10 2009
Marco Derksen

Met belangstelling volg ik je verslagen van de HAN-colleges. Niet alleen waardevol voor je medestudenten maar zeker ook voor mij als een van de docenten 😉

Wat ik een beetje mis is je persoonlijke mening over de inhoud, over de colleges en over de studie in het algemeen. Bewust?

In ieder geval succes bij het vervolg en we zien elkaar zowiezo nog in februari!

15 10 2009
Eric van Oevelen

Dag Marco, leuk dat je mijn weblog volgt!

Ik zie mijn weblog in de eerste plaats als een interactief schoolschrift. Ik probeer van elke les de essentie te pakken. Vanzelf valt daarbij het accent op de zaken die mijzelf het meest interesseren. Mijn eerste doel is dus niet om discussies op te roepen, al vind ik het wel tof dat het gelezen wordt en dat er soms wordt gereageerd; door medestudenten en collega’s binnen mijn organisatie.

Een persoonlijke mening heb ik zeker wel, al is die soms nog bescheiden. Ik kijk om in verwondering en absorbeer alles als een spons. Ik heb volop inspiratie voor artikelen over onderwerpen, maar daar komt het nog niet vaak van. Je begrijpt wel een beetje waarom, denk ik.

De opleiding als geheel vind ik fantastisch. Voor de ene helft is het misschien “alles-wat-ik eigenlijk-al-wist-maar-nooit-hard-kon-maken”, voor de andere helft is het echt verdieping en verbreding. Ik zocht hier al jaren naar en hoop straks in mijn werk uit de voeten te kunnen met mijn nieuw opgedane kennis.

Verbeterpunten voor de lessen zie ik soms wel (altijd kritisch blijven hè) maar het mag eigenlijk geen naam hebben. So far so good.

5 11 2009
Ben Cornelissen

Dag Eric,

Interessant om te zien wat je leert bij de opleiding ADC&NM. Zouden meer mensen van op de hoogte moeten zijn. Ga ik mee aan de slag. OK?

Enne…. feedback waarmee de opleiding haar voordeel kan doen, is altijd prima!

Heb gezien dat studenten het internetprojectmanagementweekend heel goed ervaren hebben!

6 11 2009
Eric van Oevelen

Dag Ben,
Het is soms een hele toer om het allemaal bij te houden, maar wat past er beter bij deze opleiding dan een digitaal ervaringenboek? Tot nu toe ben ik enorm positief over de opleiding, maar ik zal het niet nalaten om – als het zich voordoet – kritiek te uiten. Dat moet wat mij betreft dan niet persoonsgericht worden.

Ik vind het leuk dat je dit volgt. Vindt de opleiding het eigenlijk geen probleem dat een groot deel van de lesinhoud zo pontificaal op het net staat?

8 11 2009
Ben Cornelissen

Dag Eric,

Ik ben voorstander van uitwisseling van ideeen, suggesties e.d. waardoor een grotere community van geinteresseerden in beeld komt. Geldt ook voor lesinhoud.

Overigens, las een dezer dagen in NRC dat verwacht wordt, dat er in de nabije toekomst toch weer afgeschermde, en daarmee beperktere, groepen tot stand zullen komen.

Plaats een reactie